November 2023
Happy Together in actie met Marieke Duin

Dinsdag 14 november hadden we een workshop met Marieke Duin. Zij vertelde dat er meerdere manieren zijn om onze stembanden te gebruiken. Een heksenstem klinkt heel anders dan wanneer je het kwekken van een eend nadoet. Ook veel of weinig lucht langs de stembanden laten gaan, dat geeft heel verschillende klanken. En zo waren er meer mogelijkheden, waar je normaal niet bij stilstaat.
Een belangrijke techniek is om heel actief te zingen. Want om op de goede toonhoogte te blijven, is het nodig om het hele lichaam actief te houden, ook naar het einde van een lied. En dat is echt topsport!

Als je dit goed doet, dan hoef je dinsdag niet naar de sportschool. De work out doe je dan tijdens het actief zingen.
Het was een leuke en leerzame avond. We gaan met Mariekes goede adviezen aan de slag en natuurlijk
zingen we hiermee de sterren van de hemel!

Ook willen wij de organisatie en medewerkers van de Dorpsveiling bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Net als de andere verenigingen mogen wij het gevraagde bedrag ook ontvangen.

DANK daarvoor!!

Oktober 2023
Happy Together is “Walking on sunshine” in Enkhuizen

Het koopkorenfestival in Enkhuizen is een prachtige dag geworden met 23 leuke koren en veel publiek. Jullie hebben allemaal goed geduimd want we hebben het dit jaar zonder paraplu gered!

Geen “Singing in the rain” maar “Wheater with you” en dus met ons. Zo hebben we heel Happy Together dit jaar heerlijk binnen én ook buiten kunnen zingen.

Waar we jullie ook voor willen bedanken is het stemmen op ons koor. We hebben van de Rabo Clubsupport een mooi bedrag gekregen wat als verrassing op de repetietieavond persoonlijk werd bezorgd. En nu we toch aan bedanken zijn willen we zeker het LOP niet vergeten want ook daar mochten we een bijdrage van ontvangen.

We kunnen komende tijd de sterren weer van de hemel zingen!

Juni 2023
Na ons mooie jubileumjaar gaan we genieten van een rustige vakantietijd

We kunnen terugkijken op een zonnige reünie met oud leden in de historische kas te Blokker, een gezellig weekend in Putten en als klap op de vuurpijl een geweldig concert in de Witte Valk voor een uitverkochte zaal. Het was een muzikaal feest!

Inmiddels zijn we begonnen met nieuwe zangnummers in te studeren. En al valt er nog wel wat aan te slijpen, we kunnen nu al horen, dat het juweeltjes gaan worden.

We zijn blij met een aantal nieuwe leden, die we veel muzikaal plezier en gezelligheid toewensen bij ons koor. Ons eerstvolgende optreden is op zaterdag 7 oktober, bij het Korenfestival in Enkhuizen. Een aanrader om alvast in de agenda te zetten.

Wij blijven zingen in de zomermaanden. Zangplezier gunnen we iedereen. Zoals we ons concert afsloten met de melodie uit ‘Het schaap met de vijf poten’, “As je met zijn allen niet meer zingen kan, waar blijf je dan, zo is het toch mevrouw? As je met zijn allen niet meer zingen kan, dan sta je in de kou.” Dus… sing, sing, sing, put a little love in your heart, leave a light on als het avond is, pak maar mijn hand, you’ve got a friend in me!

Happy Together wenst iedereen een fijne zomer!

Mei 2023
Happy Together bij Veteranendag 2023

Al enige jaren zingt Happy Together bij de jaarlijkse Veteranendag in Hoorn. Dit jaar was deze op zaterdag 22 april; precies een week na ons jubileumconcert. De stichting Veteranen Hoorn heeft als doel respect en waardering tot uiting te brengen voor veteranen namens de Hoornse samenleving. Zij proberen ook activiteiten te organiseren waar burgers aan kunnen deelnemen zodat zij zich bewust zijn van de aanwezigheid van veteranen in onze stad. Voorbeelden daarvan zijn het uitnodigen van legervoertuigen en reënactmentgroepen en het organiseren van een oecumenische Veteranenviering.

Het programma van de Veteranendag eindigt met de viering om 15.00 uur in de Oosterkerk, waar wij een muzikale bijdrage aan verzorgen met een wisselend repertoire van langzame en uptempo nummers. En vergeet het Wilhelmus niet! Veteranendag is het enige moment dat wij als koor het Wilhelmus zingen, die we dan ook uitgeprint meenemen want de tekst van twee coupletten zit niet in ons collectief zang-geheugen. Veteranendag is dankbaar om te doen en vanuit muzikaal oogpunt gezien; wat is de Oosterkerk een prachtplek om te zingen! Na afloop is er een gezamenlijke maaltijd. Ook ontvingen we vanuit de organisatie onverwachts een attentie om ons te feliciteren met het 25-jarig bestaan van ons koor. Het was een mooie middag!

28 April 2023
Een mooie en muzikale avond in de Witte Valk; Happy Together!


Lang hebben we ernaar toegewerkt; ons jubileumconcert op 15 april. Als je regelmatig het Samenspel leest heb je vast met ons meegeleefd tijdens de voorbereidingen de afgelopen maanden. En nu was het eindelijk zover!

In een uitverkochte grote zaal met meer dan 200 Happy Together fans, vrienden, familie en Zwagers hebben we een geweldige avond gehad. Met enthousiasme en veel plezier brachten we verschillende nummers van toen en nu. Johan Tiessing praatte de avond aan elkaar; licht en geluid waren (Party) top geregeld en de Happy band en zangeres Esther waren na de pauze een swingende toevoeging.

Op de melodie van het liedje van Het Schaap met de vijf poten (As je mekaar niet meer vertrouwen kan) als toegift sloten we af met een hoop lachende mensen in het publiek. Want: “As je met zijn allen niet meer zingen kan, waar blijf je dan, zo is het toch mevrouw? As je met zijn allen niet meer zingen kan dan sta je in de kou”.

Dank je wel gemeente Hoorn, L.O.P. en het Zwaags Fonds voor de sponsering! En nu? Op naar nieuwe nummers, op naar een volgend project. We houden jullie op de hoogte!

14 April 2023
Jubileumconcert Happy Together: 15 april 20.00 uur in de Witte Valk

We zijn er klaar voor! Tegen de tijd dat jullie dit lezen in ieder geval wel. Tijdens het schrijven van dit stukje zijn de laatste voorbereidingen nog in volle gang. En die bestaan vooral uit oefenen, oefenen en had ik al gezegd oefenen? Er is een band met zangeres aan het koor toegevoegd. Zij zorgen voor extra “swing” bij de nummers na de pauze. De bewegingen zijn erin gestampt, outfits liggen gestreken in de kast en songteksten kunnen we inmiddels dromen. Zo naar het einde toe kwam de wens naar voren om het concert af te sluiten met een lach en ook dat is geregeld met een geinig stukje cabaret als toegift. Kortom; een gevarieerd programma waar met veel plezier hard voor is gewerkt. We hebben nog maar één ding nodig en dat is publiek! Dus mail naar happy-together@live.nl voor kaartjes of koop ze aan de deur op 15 april. We beginnen om 20.00 uur, vanaf 19.30 ben je van harte welkom in de Witte Valk aan de Dorpsstraat in Zwaag. Tot dan!

Maart 2023
Zingen is één ding, maar “optreden” is een ander!
We willen natuurlijk écht iets maken van ons jubileumconcert op 15 april, dus hebben we een choreografe in de arm genomen. En nadat zij onze talenten beoordeeld heeft, heeft ze bij verschillende nummers bewegingen bedacht die zowel leuk als haalbaar zijn.
Met 36 zangeressen tegelijk bewegen; dat doe je niet zomaar. Een arm omhoog wil niet zeggen dat je je buurvrouw een blauw oog slaat bijvoorbeeld. En met een stap vooruit moet je oppassen dat je op het moment suprème niet van het podium valt. Maar met een oefenweekend in het vooruitzicht gaat het ons zeker lukken.
Ben jij benieuwd naar het eindresultaat? De voorverkoop is gestart! Als je een mailtje stuurt naar happy-together@live.nl kun je kaartjes bestellen. Deze liggen op 15 april voor je klaar bij de deur. Tot dan!

Februari 2023
Don’t you worry ‘bout a thing!
Het is al even terug dat jullie iets van ons gelezen hebben maar dat heeft een goede reden. We zijn
druk met de voorbereidingen voor het jubileumconcert. Vergis je niet, daar komt heel wat bij kijken.
Natuurlijk moeten er nog wat teksten ingestampt worden, nog vele puntjes op de i worden gezet en
over de outfit liggen we al nachten wakker! “Wat moet ik aan” is een vraag waar vrouwen zich nou
eenmaal erg druk over kunnen maken (of misschien alleen de schrijfster van deze stukjes, maar toch).

Achter de schermen wordt er nog veel meer geregeld. De locatie, licht en geluid, een oefenweekend
organiseren, posters maken en nog veel meer. Dat is veel werk en een hele commissie zet zich hiervoor in.
Dat doen we met plezier en everybody’s happy. De datum is inmiddels bekend dus zet het maar vast met
koeieletters in de agenda: zaterdagavond 15 april 2023 in de Witte Valk Jubileumconcert van Happy Together!

December 2022
It will be lonely this Christmas, geen Happy Together

“Komt er weer een kerstconcert Happy?” Dit wordt regelmatig aan ons gevraagd. Dit jaar ligt ons kerstrepertoire helaas op zolder te verstoffen en komt er geen kerstconcert. Maar dat heeft een reden!

De afgelopen twee jaar kon door Corona geen concert worden georganiseerd. We konden zelfs niet samen repeteren; ons koorleven lag een beetje op haar gat. Nou wil het zo zijn dat wij vorig jaar 25 jaar zijn geworden (we zien er wat oud uit voor onze leeftijd) en 25 jaar is reden voor feest. Een jubileumconcert in 2023! Dat nemen wij heel serieus dus is er veel tijd nodig om nieuwe nummers in te studeren. Dan kan een kerstconcert er gewoon niet even tussendoor. Dus Rudolph blijft op stal, de jinglbell rock trekken we dit jaar niet aan en het blijft voor Happy Together echt een silent night.

Langs deze weg willen we alle lezers van Samenspel toch een hele fijne kerst wensen. We maken het in april goed met een prachtig jubileumconcert. Beloofd!

November 2022
Happy met nieuwe nummers; de “ins en outs” van oefenen

Met een Happy Together jubileumconcert volgend jaar zijn we leuke nieuwe nummers aan het instuderen. Dankzij de Rabo ClubSupport konden we er een aantal kopen (bedankt!!). Om het instuderen makkelijker te maken gebruiken we MP3 bestanden waarop de nummers zijn ingezongen. Super handig, want meezingen kan iedereen! Je zet ze gewoon op je tablet, telefoon of computer en volgt de volgende stappen:

Stap 1: zorg dat je in een ruimte bent waar niemand je hoort (geloof me, dat is echt beter, zeker in het begin)
Stap 2: doe je koptelefoon op en zet de MP3 aan
Stap 3: luister eerst een paar keer mee met de bladmuziek erbij
Stap 4: zing dan zachtjes mee, hou de bladmuziek er nog bij
Stap 5: zing mee uit volle borst zonder de bladmuziek erbij

Stap 5 is de gevaarlijkste stap. Want nu kun je ineens overal oefenen; in de auto, op de fiets, tijdens het wandelen… Dus kom je binnenkort in Zwaag of omgeving iemand tegen die al zingend en dansend op straat loopt of fietst, schrik niet. Waarschijnlijk is het een koorlid dat een nieuw nummer aan het instuderen is. Ze kan geen kwaad en doet je niks, in het ergste geval steekt ze je aan en zit er vanaf dan een leuk liedje in je hoofd.

Oktober 2022
Happy Together is singing in the rain tijdens Koopkorenfestival Enkhuizen

Na twee jaar afwezigheid werd op zaterdag 1 oktober in Enkhuizen het Koopkorenfestival weer georganiseerd. Een festival waar meer dan 20 koren in verschillende genres twee keer optreden; een keer binnen (in de prachtige Westerkerk en Zuiderkerk) en een keer buiten.

De buitenlocaties bevonden zich in de Westerstraat. Een hoop mensen bleven staan luisteren en dat is leuk zingen. Maar ja, buiten zingen in oktober is een risico. En inderdaad, tijdens het zingen van ons 4de nummer begon het te spetteren. De paraplu’s werden erbij gepakt om nog even door te gaan, maar tijdens ons 5de nummer moesten we er echt mee stoppen en de elektrische piano in veiligheid brengen.

We hebben er om gelachen en al “singend in the rain” met elkaar een droog plekje gezocht. De goede akoestiek in de Zuiderkerk, waar ons tweede optreden was, was echt genieten en met een geslaagd optreden hebben we het festival daar met elkaar afgesloten. Al met al een geslaagde dag.

Hatsjoe!

September 2022
Al 25 jaar Happy Together en dat vieren wij!

Een kwart eeuw samen zingen is een goede reden voor een feest. De uitnodigingen werden verstuurd naar leden en oud-leden en het enthousiasme was groots. Het feest vond plaats op zaterdag 10 september in de historische tuin van de familie Balk aan de Blokkerse kant van de Koewijzend. Wat een mooie locatie. In de kas werd gegeten en gedronken, gekletst en natuurlijk ook…gezongen!

Bijzondere aandacht was er voor de 10 leden die het koor in 1997 begonnen. Vanuit de Bond van Zangkoren Noord Holland kregen zij een oorkonde uitgereikt voor 25 jaar lidmaatschap. Een groot applaus vanuit de (oud-)leden want zonder deze 10 waren wij nooit zo Happy Together geweest. Ook onze voorzitter en penningmeester werden in het zonnetje gezet; zij werden tot erelid benoemd voor hun inzet en betrokkenheid waarmee zij al jarenlang het koor leiden.

Het blijft een mooie groep mensen bij elkaar en dat zingen verbindt was duidelijk zichtbaar tijdens het feest dat mede mogelijk werd gemaakt door het LOP en Gemeente Hoorn. Gezelligheid kent geen tijd, dus later dan de planning was gingen de leden met een voldaan gevoel naar huis. Op naar de volgende repetitie op dinsdagavond in de Witte Valk, waar tijdens de nazit de herinneringen aan een prachtig feest nog vaak besproken zullen worden.

Juni 2022
Happy Together viert 25 jarig jubileum.

Van zingen word je blij! Het is niet zomaar een slogan. Want….in 1997 kwamen enkele mannen steeds in opperbeste stemming thuis van hun zangrepetitie. Hun vrouwen wilden dit óók en zij maakten anderen

enthousiast om samen een nieuw koor te vormen. Heel bijzonder, dat het allemaal in korte tijd lukte, want daarbij werd een dirigent gevonden, die ook piano kon spelen!

Op 10 september 1997 maakte ons koor een vliegende start met zo’n 30 vrouwen.

Deze dames kwamen er snel achter, dat zingen “Happy” maakte. De naam van ons koor werd zo gauw gevonden en er kwam zelfs een flinke wachtlijst! Nu werken we hard aan een spetterend jubileumconcert, waarvoor we later iedereen uitnodigen.

Maar eerst gaan we dit jubileum met leden en oud-leden vieren op:
zaterdag 10 september 2022 in de Historische Kas aan de Koewijzend 4 te Blokker

Inloop vanaf 15.00u met koffie/thee en wat lekkers.
Van 15.30u – 16.30u zingen we samen een “Trip down memory lane”.
Tot 17.30u praten we bij met een borrel en wat hapjes.
Wel graag aanmelden vóór 1 september 2022 via happy-together@secretaris-happy-togetherOud-leden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Maar soms kunnen we het huidige adres niet achterhalen.
Dan is het goed te weten, dat je als oud lid van harte welkom bent.

Zangkoor Happy Together

We zijn weer Happy Together!
Gelukkig voelt het weer heel gewoon om, zonder onderlinge afstand, samen te zingen. Onder de enthousiaste leiding van onze dirigente en onze pianist, zijn we in korte tijd helemaal “bij stem” gekomen. Maar ja, we bestaan ook niet zomaar binnenkort 25 jaar….! We genieten volop van onze heerlijke mix aan evergreens en nieuwe, eigentijdse zangnummers. Maar ook de gezelligheid, de aandacht voor elkaar en het samen kunnen lachen maakt ons tot een supermooi koor!

Op dinsdagavond repeteren we om 20.00u in partycentrum De Witte Valk, Dorpsstraat 175 te Zwaag.

Wanneer je ook wel eens die blije boost wil ervaren van het samen zingen, dan zit je bij ons koor altijd goed. Voor vragen of voor een eerste kennismaking kun je een mailtje sturen naar het secretariaat: secretaris@zangkoorhappytogether.nl. Om een avond te luisteren of mee te zingen ben je dan, vrijblijvend, altijd van harte welkom!