December 2022
It will be lonely this Christmas, geen Happy Together

“Komt er weer een kerstconcert Happy?” Dit wordt regelmatig aan ons gevraagd. Dit jaar ligt ons kerstrepertoire helaas op zolder te verstoffen en komt er geen kerstconcert. Maar dat heeft een reden!

De afgelopen twee jaar kon door Corona geen concert worden georganiseerd. We konden zelfs niet samen repeteren; ons koorleven lag een beetje op haar gat. Nou wil het zo zijn dat wij vorig jaar 25 jaar zijn geworden (we zien er wat oud uit voor onze leeftijd) en 25 jaar is reden voor feest. Een jubileumconcert in 2023! Dat nemen wij heel serieus dus is er veel tijd nodig om nieuwe nummers in te studeren. Dan kan een kerstconcert er gewoon niet even tussendoor. Dus Rudolph blijft op stal, de jinglbell rock trekken we dit jaar niet aan en het blijft voor Happy Together echt een silent night.

Langs deze weg willen we alle lezers van Samenspel toch een hele fijne kerst wensen. We maken het in april goed met een prachtig jubileumconcert. Beloofd!

November 2022

Happy met nieuwe nummers; de “ins en outs” van oefenen

Met een Happy Together jubileumconcert volgend jaar zijn we leuke nieuwe nummers aan het instuderen. Dankzij de Rabo ClubSupport konden we er een aantal kopen (bedankt!!). Om het instuderen makkelijker te maken gebruiken we MP3 bestanden waarop de nummers zijn ingezongen. Super handig, want meezingen kan iedereen! Je zet ze gewoon op je tablet, telefoon of computer en volgt de volgende stappen:

Stap 1: zorg dat je in een ruimte bent waar niemand je hoort (geloof me, dat is echt beter, zeker in het begin)
Stap 2: doe je koptelefoon op en zet de MP3 aan
Stap 3: luister eerst een paar keer mee met de bladmuziek erbij
Stap 4: zing dan zachtjes mee, hou de bladmuziek er nog bij
Stap 5: zing mee uit volle borst zonder de bladmuziek erbij

Stap 5 is de gevaarlijkste stap. Want nu kun je ineens overal oefenen; in de auto, op de fiets, tijdens het wandelen… Dus kom je binnenkort in Zwaag of omgeving iemand tegen die al zingend en dansend op straat loopt of fietst, schrik niet. Waarschijnlijk is het een koorlid dat een nieuw nummer aan het instuderen is. Ze kan geen kwaad en doet je niks, in het ergste geval steekt ze je aan en zit er vanaf dan een leuk liedje in je hoofd.

Oktober 2022

Happy Together is singing in the rain tijdens Koopkorenfestival Enkhuizen

Na twee jaar afwezigheid werd op zaterdag 1 oktober in Enkhuizen het Koopkorenfestival weer georganiseerd. Een festival waar meer dan 20 koren in verschillende genres twee keer optreden; een keer binnen (in de prachtige Westerkerk en Zuiderkerk) en een keer buiten.

De buitenlocaties bevonden zich in de Westerstraat. Een hoop mensen bleven staan luisteren en dat is leuk zingen. Maar ja, buiten zingen in oktober is een risico. En inderdaad, tijdens het zingen van ons 4de nummer begon het te spetteren. De paraplu’s werden erbij gepakt om nog even door te gaan, maar tijdens ons 5de nummer moesten we er echt mee stoppen en de elektrische piano in veiligheid brengen.
We hebben er om gelachen en al “singend in the rain” met elkaar een droog plekje gezocht. De goede akoestiek in de Zuiderkerk, waar ons tweede optreden was, was echt genieten en met een geslaagd optreden hebben we het festival daar met elkaar afgesloten. Al met al een geslaagde dag.

Hatsjoe!

September 2022

Al 25 jaar Happy Together en dat vieren wij!

Een kwart eeuw samen zingen is een goede reden voor een feest. De uitnodigingen werden verstuurd naar leden en oud-leden en het enthousiasme was groots. Het feest vond plaats op zaterdag 10 september in de historische tuin van de familie Balk aan de Blokkerse kant van de Koewijzend. Wat een mooie locatie. In de kas werd gegeten en gedronken, gekletst en natuurlijk ook…gezongen!

Bijzondere aandacht was er voor de 10 leden die het koor in 1997 begonnen. Vanuit de Bond van Zangkoren Noord Holland kregen zij een oorkonde uitgereikt voor 25 jaar lidmaatschap. Een groot applaus vanuit de (oud-)leden want zonder deze 10 waren wij nooit zo Happy Together geweest. Ook onze voorzitter en penningmeester werden in het zonnetje gezet; zij werden tot erelid benoemd voor hun inzet en betrokkenheid waarmee zij al jarenlang het koor leiden.

Het blijft een mooie groep mensen bij elkaar en dat zingen verbindt was duidelijk zichtbaar tijdens het feest dat mede mogelijk werd gemaakt door het LOP en Gemeente Hoorn. Gezelligheid kent geen tijd, dus later dan de planning was gingen de leden met een voldaan gevoel naar huis. Op naar de volgende repetitie op dinsdagavond in de Witte Valk, waar tijdens de nazit de herinneringen aan een prachtig feest nog vaak besproken zullen worden.

Juni 2022

Happy Together viert 25 jarig jubileum.

Van zingen word je blij! Het is niet zomaar een slogan. Want….in 1997 kwamen enkele mannen steeds in opperbeste stemming thuis van hun zangrepetitie. Hun vrouwen wilden dit óók en zij maakten anderen

enthousiast om samen een nieuw koor te vormen. Heel bijzonder, dat het allemaal in korte tijd lukte, want daarbij werd een dirigent gevonden, die ook piano kon spelen!

Op 10 september 1997 maakte ons koor een vliegende start met zo’n 30 vrouwen.

Deze dames kwamen er snel achter, dat zingen “Happy” maakte. De naam van ons koor werd zo gauw gevonden en er kwam zelfs een flinke wachtlijst! Nu werken we hard aan een spetterend jubileumconcert, waarvoor we later iedereen uitnodigen.

Maar eerst gaan we dit jubileum met leden en oud-leden vieren op:
zaterdag 10 september 2022 in de Historische Kas aan de Koewijzend 4 te Blokker

Inloop vanaf 15.00u met koffie/thee en wat lekkers.
Van 15.30u – 16.30u zingen we samen een “Trip down memory lane”.
Tot 17.30u praten we bij met een borrel en wat hapjes.
Wel graag aanmelden vóór 1 september 2022 via happy-together@secretaris-happy-togetherOud-leden ontvangen hiervoor een uitnodiging. Maar soms kunnen we het huidige adres niet achterhalen.
Dan is het goed te weten, dat je als oud lid van harte welkom bent.

Zangkoor Happy Together

We zijn weer Happy Together!

Gelukkig voelt het weer heel gewoon om, zonder onderlinge afstand, samen te zingen. Onder de enthousiaste leiding van onze dirigente en onze pianist, zijn we in korte tijd helemaal “bij stem” gekomen. Maar ja, we bestaan ook niet zomaar binnenkort 25 jaar….! We genieten volop van onze heerlijke mix aan evergreens en nieuwe, eigentijdse zangnummers. Maar ook de gezelligheid, de aandacht voor elkaar en het samen kunnen lachen maakt ons tot een supermooi koor!

Op dinsdagavond repeteren we om 20.00u in partycentrum De Witte Valk, Dorpsstraat 175 te Zwaag.

Wanneer je ook wel eens die blije boost wil ervaren van het samen zingen, dan zit je bij ons koor altijd goed. Zie ook onze site: zangkoorhappytogether.nl.

Voor vragen of voor een eerste kennismaking kun je een mailtje sturen naar het secretariaat: secretaris@zangkoorhappytogether.nl Om een avond te luisteren of mee te zingen ben je dan, vrijblijvend, altijd van harte welkom! Zangkoor Happy Together